Ακαδημίες Μπάσκετ στην Ελλάδα απο το coachbasketball.gr

1st Elite Training Basketball Camp ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Youth Player Athletic Development

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 0 comments


1st Elite Training Basketball Camp ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Youth Player Athletic Development

Ο αθλητικός όμιλος ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ διοργανώνει Camp για προχωρημένους αθλητές (1st Elite Training Basketball Camp ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Youth Player Athletic Development).


H έναρξη θα γίνει στις 15 Ιουνίου και η διάρκεια θα είναι για 2 ή 4 εβδομάδες (Καθημερινές / Απόγευματινές ώρες 3 ημέρες την εβδομάδα ). Το camp θα γίνει στο Κλειστό Αγίας Βαρβάρας (Σιπύλου 16) και απευθύνεται σε αθλητές άνω των 13 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγραμμα προπονήσεων ατομικής τεχνικής και φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, που ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες τόσο του αναπτυσσόμενου νεαρού καλαθοσφαιριστή όσο και του πιο απαιτητικού αθλητή υψηλού επιπέδου.

Υπέυθυνοι προγράμματος : Παύλος Τύμπας (Ένας απο τους κορυφαίους personal trainers στην Ελλάδα με ειδίκευση στους αθλητές μπάσκετ), Παπαμακάριος Μανώλης (Ολυμπιακός, Εθνική Ελλάδος, ΚΑΟΔ, Πανελευσινιακός) , Μαγκουνής Σπύρος (ΑΕΚ, Ρέθυμνο, Πανελευσινιακός), Λιτόπουλος Γιώργος (Υouth basketball trainer)

Τα προγράμματα ELITE TRAINING ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κάτω απο την καθοδήγηση του Παύλου Τύμπα, προσωπικό γυμναστή επαγγελματιών αθλητών του Μπάσκετ, επικεντρώνονται σε:

– Ανάπτυξη ταχύτητας και ευελιξίας
– Ανάπτυξη δύναμης και ευκινησίας
– Πρόληψη και μείωση πιθανότητας τραυματισμού, εκμάθηση ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας
– Αξιολόγηση της απόδοσης και των δεξιοτήτων-test
– Αξιολόγηση στάσης του σώματος και των καμπυλών της σπονδυλικής στήλης
– Ποιοτική αξιολόγηση της τεχνικής του τρεξίματος(φάση εκκίνησης-δρομικό μέρος-σταμάτημα),της επιτάχυνσης καθώς και της επιβράδυνσης
– Ποιοτική αξιολόγηση της τεχνικής του άλματος(φάση ώθησης, αιώρησης-πτήσης και προσγείωσης)
– Διδασκαλία πλάγιας Μετατόπισης-Κίνησης
– Διδασκαλία αποθεραπείας μέσω παθητικών διατάσεων μετά την προπόνηση

Το πρόγραμμα ELITE BASKETBALL ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κάτω από την καθοδήγηση του Μανώλη Παπαμακάριου (διεθνή καλαθοσφαιριστή) και του συνεργάτη του Γιώργου Λιτόπουλου (Youth basketball trainer)επικεντρώνεται στην εκμάθηση και βελτίωση ατομικών δεξιοτήτων. Αναλυτικότερα διδάσκονται
– Βασικές αρχές ντρίμπλας , εξοικείωση, εκμάθηση και ανάδειξη δεξιοτήτων
– Βελτίωση του χειρισμού της μπάλας
– Σουτ μετά από ντρίμπλα
– Τεχνική εκτέλεσης του σουτ προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες κάθε αθλητή
– Σουτ μετά από ξεμαρκάρισμα
– Ξεμαρκάρισμα – κοψίματα και screen , η χρήση τους για να σκοράρει ευκολότερα
– Πάσα δεξιότητες μεταβίβασης και υποδοχής
– Βασική τεχνική τελειωμάτων και σουτ
– Επιθετικές κινήσεις με πλάτη στο καλάθι
– Ξεμαρκάρισμα με επαφή του αντιπάλου
– Τελειώματα και παραλλαγές
– Κινήσεις χωρίς την μπάλα
– Footwork & PivotingΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ (Θα εξαρτηθεί απο τον αριθμό των γκρούπ, την ηλικία και το επίπεδο των αθλητών)

1η ΗΜΕΡΑ
• Ομιλία – γνωριμία των αθλητών με τους προπονητές του 1st Elite Training Basketball Camp
• Αναλυτική ενημέρωση της σπουδαιότητας των ατομικών off season προπονήσεων τόσο στη βελτίωση της ατομικής τεχνικής όσο και στο κομμάτι της αθλητικής ικανότητας.

– Θα δημιουργηθούν 3 group των 8-10 ατόμων (ανάλογα με την ηλίκια και το αγωνιστικό – αθλητικό τους επίπεδο).
– Και τα 3 group των αθλητών θα προπονούνται σε όλα τα αντικείμενα της προπονητικής ημέρας.
– H διάρκεια των προπονήτικών μονάδων για κάθε group θα είναι 40 λεπτά, θα ακολουθεί 5λεπτο ενεργητικό διάλειμμα ανάμεσα στα group και θα ακολουθεί αλλάγη προπονητή και αντικειμένου.
– Tα αντικείμενα προπόνησης θα αλλάζουν στις προπονητικές ημέρες.
– Η παρουσία του Διεθνή Καλαθοσφαιριστή Μανώλη Παπαμακάριου στο 1st Elite Training Basketball Camp ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ θα ξεκινήσει απο την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του camp.
Tην θέση του την πρώτη εβδομάδα θα πάρει ο άμεσος συνεργάτης του, Γιώργος Λιτόπουλος, προπονητής μικρών ηλικιών.

Training Group A (Head Coach :ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Assistant Coach : ΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Αντικείμενο Προπόνησης : Ball Handling (έμφαση στο αδύναμο χέρι του κάθε αθλητή) Διάρκεια Ασκήσεων: 40 λεπτά

Training Group B (Head Coach : ΜΑΓKΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ)
Αντικείμενο Προπόνησης : Ανάλυση – Θεμελίωση close out επίθεση. Διάρκεια Ασκήσεων: 40 λεπτά

Training Group C (Head Trainer : ΤΥΜΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Αντικείμενο Προπόνησης: Ποιοτική αξιολόγηση Σώματος, Ιδιοδεκτικότητα – Σταθεροποίηση ,Εισαγωγή στην ευθύγραμμη ταχύτητα – κίνηση (Δρομικό μέρος)ΠΑΥΛΟΣ ΤΥΜΠΑΣ (Strength and Conditioning Coach, Basketball Development Specialist)
Στην αθλητική του επαγγελματική καριέρα συμμετείχε σε αρκετές ομάδες μπάσκετ σχεδόν όλων των κατηγοριών (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΠΑΠΑΓΟΥ κτλ.)
Στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας εργάστηκε σε κορυφαία προπονητικά κέντρα ως strength and conditioning coach, όπου είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με καταξιωμένους trainers και να προπονήσει επαγγελματίες αθλητές του μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλλεϊ, τέννις καθώς επίσης και αθλητές πολεμικών τεχνών. Έχει εργαστεί επίσης σαν γυμναστής σε ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών(ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση πλέοναποτελεί έναν απο τους κορυφαίους personal trainers στην Ελλάδα με ειδίκευση τους αθλητές του μπάσκετ και όχι μόνο. Στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους επίλεκτους αθλητές, άνθρωποι που επιθυμούν να έχουν μία διαφορετική προσέγγιση και προσοχή στην προπόνηση τους.ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Διακρίθηκε στο Περιστέρι . Το 2004 μεταγράφηκε στο Μακεδονικό, με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του ULEB Cup και τον Μάιο του 2005 ο γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία (2+1) χρόνια. Μάλιστα, από το 2006 ήταν ο αρχηγός της ομάδας.

Τον Ιούλιο του 2008 αποδεσμεύτηκε και συμφώνησε με τον Πανελλήνιο. To 2011 υπέγραψε για δύο χρόνια στην ισπανική Σαν Σεμπαστιάν (Λαγκούν Άρο). Ακολούθησε για μία χρονιά ο Πανελευσινιακός και το 2014 υπέγραψε στην ισπανική Φουενλαμπράδα.ΜΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
– 4 χρόνια στην ΑΕΚ με συμμετοχή στην Euroleague και το ULEB CUP το 2005 – Δεύτερη θέση πρωτάθλημα Α1

– 2 Χρόνια στο Αιγάλεω Α1

– 2 Χρόνια στο Ρέθυμνο με άνοδο από Α2 στην Α1

– 3 Χρόνια στον Πανελευσινιακό ένα χρόνο στην A2 με κατάκτηση Πρωταθλήματος και 2 χρόνια στην A1

– 1 Xρόνο στον Φάρο Κερατσινίου Β Εθνική

Δηλώστε εδώ συμμετοχή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (Γιώργος Παπαναγόπουλος 6937-419.479)

Δηλώστε την ακαδημία σας στο: akadimiesbasket@gmail.com καθώς επίσης και όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν Basketball Camp , μπασκετικές Διοργανώσεις και Τουρνουά που έχουν πάντα επίκεντρο τα παιδιά και το μπάσκετ...
Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ :  Το καλύτερο και ποιο ενημερωμένο Λογισμικό στατιστικής ανάλυσης και διαχείρισης σωματείου καλαθοσφαίρισης που κυκλοφορεί ΜΟΝΟ 59.99..!!!  http://statistikabasket.blogspot.gr
                                  Εξειδικευμένο e-shop μόνο με προϊόντα καλαθοσφαίρισης

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
AL.GE : AL.GE | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea | Pusat Promosi
Copyright © 2011. Basketball Academy - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by Δημιουργία Ιστοσελίδων
Proudly powered by Blogger