Ακαδημίες Μπάσκετ στην Ελλάδα απο το coachbasketball.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: Νέοι ορίζοντες στα προπονητικά ερεθίσματα

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 0 comments

Ο 9ος χρόνος λειτουργίας του Olympia basketball Camp στον χώρο των καλοκαιρινών προπονητικών καμπ, σε συνδυασμό με τις υψηλές ατομικές επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών που ακολουθούν τα προγράμματα, αποτελεί την κορυφαία πιστοποίηση της υψηλής ποιότητας των προπονητικών πλάνων που εκπονούνται κάθε καλοκαίρι στο Olympia Basketball Camp.

To Advanced Playmaker Camp, το Advanced Shooting Camp και για πρώτη φορά φέτος το πρότυπο Attack and Counter Basketball Clinic, αποτελούν πλάνα υψηλής ατομικής τεχνικής που θα προσφέρουν στους αθλητές εφαρμοσμένη γνώση και θα δώσουν ώθηση στην εξέλιξή τους.Ο Υπεύθυνος του OBC, Κώστας Μελέτης, που είναι επιτυχημένος προπονητής καλαθοσφαίρισης και αθλητικός ψυχολόγος, μίλησε στο Basketworld.gr για το φημισμένο Camp που αποτελεί πλέον θεσμό στα μπασκετικά δρώμενα του καλοκαιριού...


4ος χρόνος με εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα στο OBC...
Τα κάμπ θέσης και τεχνικής, διοργανώνονται εδώ και αρκετά χρόνια στην Σερβία τις ΗΠΑ αλλά και στην Ισπανία.
Μας ενδιαφέρει να ανοίγουμε συνεχώς νέους ορίζοντες στα προπονητικά ερεθίσματα που προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριες του Olympia Basketball Camp.
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η εξειδίκευση στην προπονητική, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορείς να δουλέψεις σε πολλές λεπτομέρειες ατομικής τεχνικής που δεν έχεις δυνατότητα να τα δουλέψεις σε γενικότερα πλάνα προπόνησης ατομικών δεξιοτήτων, αυτή η πεποίθηση με ώθησε σε μια προσπάθεια να αναδείξω μέσα από τα προπονητικά αυτά προγράμματα την υψηλή αξία της εξειδίκευσης στην προπονητική της καλαθοσφαίρισης.
Σε αυτά τα προγράμματα δίνεις την ευκαιρία στους αθλητές να δουλέψουν σε μέγιστο βαθμό δεξιότητες, να αναπτύξουν νέες αλλά και να γνωρίσουν πολλά μυστικά και ιδιαιτερότητες σε σχέση με την τεχνική και την θέση που τους ενδιαφέρει.To Advanced Playmaker camp ήταν το πρώτο εξειδικευμένο και πλέον ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα και φέτος για πρώτη φορά το Attack and Counter, τι στοιχεία περιλαμβάνει αυτό το νέο πρόγραμμα;
Ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια με το Advanced Playmaker Camp, ένα προπονητικό πλάνο θέσης, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της ατομικής τεχνικής του playmaker , αλλά και πολλά κομμάτια τεχνικοτακτικής, δεξιοτήτων και διαχείρισης αγωνιστικών καταστάσεων, πάντα σε σχέση με την συγκεκριμένη θέση. Το πλάνο έχει απόλυτη επιτυχία και από την άποψη συμμετοχής και ζήτησης αλλά το σημαντικότερο για μας από την ατομική βελτίωση που παρουσιάζουν τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό . αυτή η επιτυχία μας ώθησε να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την προπονητική μας προοπτική. Tο Attack and counter clinic αποτελεί ένα πιλοτικό πλάνο προπόνησης τεχνικής το οποίο σχετίζεται με τις επιθετικές κινήσεις των παικτών στις καταστάσεις 1on1. πρόκειται για ένα πλάνο υψηλής ποιοτικής ατομικής τεχνικής , σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι αθλητές τις εικόνες που θα τους ενισχύσουν την επιθετική τους αποτελεσματικότητα.Το προπονητικό αυτό πλάνο γίνεται επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είμαι πολύ περήφανος που το Olympia Basketball Camp το πρώτο το εφαρμόζει.

Μιλάτε για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, αυτό σημαίνει σειρά προτεραιότητας ή κάποια άλλη επιλογή;
- Στα εξειδικευμένα προγράμματα στόχος μας είναι να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν το λιγότερο μια 4ετή εμπειρία προπόνησης στο μπάσκετ καθώς και ένα ικανοποιητικό επίπεδο προσαρμογής τέτοιο που να τους επιτρέψει να ακολουθήσουν το υψηλό επίπεδο προπόνησης που θα εκπονήσουμε σε αυτά τα πλάνα .
Από την στιγμή που δηλώσουν ενδιαφέρον κάποια παιδιά επιλέγουμε τους συμμετέχοντες αφού τους παρακολουθήσουμε και δούμε ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της προπόνησης , διαφορετικά δεν ενθαρρύνουμε την εγγραφή τους σε αυτά τα καμπ.
Είναι αρχή μας να προσφέρουμε αυτό που πραγματικά υποσχόμαστε , και να διατηρούμε την προπόνηση σε ποιοτικά επίπεδα , έτσι ώστε οι αθλητές να αποκομίσουν νέες εμπειρίες και δεξιότητες από το κάθε πλάνο που ακολουθούν.

Ποιος είναι ο στόχος του αυθεντικού Olympia Basketball Camp;
- Θέλουμε να διατηρήσουμε τον αυθεντικά προπονητικό μας χαρακτήρα , ένα προπονητικό κάμπ πρέπει να μπορεί να προσφέρει στα παιδιά που το επιλέγουν ερεθίσματα , γνώσεις και να ανανεώνει διαρκώς την προπονητική προσέγγιση του . για εμάς το στοίχημα είναι κάθε αθλητής και αθλήτρια του OBC να αποτελεί για μας μια ξεχωριστή διαφήμιση της ποιοτικής δουλειάς που εκπονούμε .
Η εμπειρία μας, ο ενθουσιασμός μας και η επιστημονική μας γνώση , μας επιτρέπουν την πραγμάτωση αυτού του στόχου εδώ και 9 χρόνια .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ Olympia Basketball Camp μπορειτε να αντλήσετε απο το διαδίκτυο www.obc.gr και στα τηλεφωνα - 210.9913860

ΠΗΓΉ : http://www.basketworld.gr/


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
AL.GE : AL.GE | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea | Pusat Promosi
Copyright © 2011. Basketball Academy - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by Δημιουργία Ιστοσελίδων
Proudly powered by Blogger